Transportboxen

Transportboxen

De dieren mogen uiteraard niet los in het ruim los lopen, de dieren moeten dus in speciale transportboxen vervoerd worden.  Deze boxen zijn speciaal gemaakt zodat uw dieren zich niet kunnen verwonden tijdens de reis. Het is voor uw huisdieren prettig om zich thuis te voelen in deze transportboxen, het is daarom aan te raden ze thuis al te laten wennen aan de transportbox. Geef ze een aantal weken voor de reis eten in de box en probeer het dier er uiteindelijk in te laten slapen.

Er zijn verschillende maten en soorten transportboxen, wij raden u  aan om u uw huisdier goed op te meten en dat u zich goed laat voorlichten voordat u een box aanschaft. Als de box te klein is wordt deze geweigerd door de luchtvaartmaatschappij en dan zult u alsnog een grotere box moeten kopen wat ook hogere transportkosten met zich meebrengt. In het ergste geval kan uw huisdier helemaal niet mee.

De dieren moeten normaal kunnen staan, zitten, liggen en zich normaal kunnen omdraaien.

Meet uw huisdier als volgt op:

 

A-  Lengte van neus tot begin staart
B-  Hoogte in staande positie van grond tot bovenkant kop
C-  Lengte voorpoten; van grond tot onderkant schouders

Om de lengte van de benodigde kennel te bepalen geldt de volgende regel:

Hondenmaten

A + de helft van C = …. Cm

Voorbeeld:
De lengte (A) is 80 cm, de hoogte van de voorpoten (C) is 30 cm, u deelt 30 cm door twee, is 15.
80 cm + 15 cm = 95 cm. De kennel moet dan ook minimaal 95 cm lang zijn.

Bij honden met een stompe neus raden wij u aan om een maat grotere kennel aan te schaffen. Deze honden hebben namelijk een verhoogd risico op ademhalingsproblemen. Reizen in een grotere kennel zorgt voor meer zuurstof rond de hond en verkleint daarmee de kans op ademhalingsproblemen.

Als u uw dieren goed heeft opgemeten kunt u een transportbox kopen. Deze box moet altijd IATA gekeurd zijn, wat inhoudt dat de onder en bovenkant aan elkaar geschroefd moeten zijn, het deurtje van staal moet zijn en dat de pinnetjes van het draai gedeelte van het deurtje 1.6 centimeter door het plastic heen moet steken. De meest gebruikte goedgekeurde kennels zijn Vari of Sky.

VCK Live Animals heeft altijd alle maten Vari kennels op voorraad en tevens leveren wij tegen een vergoeding de transportbox bij u thuis af zodat uw dier aan de box kan wennen.

Indien u twijfelt of uw kennel IATA goedgekeurd is of meer informatie wilt over transportboxen, neem gerust contact met ons op.